Benvinguts

Des de l’escola seguirem treballant per la pau, la democràcia i la consciència. 

Benvolgudes famílies,

S’acosta el final de curs i què millor que tancar-lo amb una gran festa. El divendres 21 de juny posarem punt final al curs de l’enginy i començarà el compte enrere per iniciar el del 40è aniversari!!

Per part nostra tanquem el curs amb energia i amb ganes de fer créixer el nostre projecte amb il·lusió. Per agrair la vostra confiança no trobem millor manera que compartir un arreveure festiu i actiu. Us hi apunteu??

21 de JUNY des de les 7 de la tarda a les 11 nit:

7h tarda El Mag Pol; L’enginy de la màgia per un curs màgic i enginyós.

8h tarda balls alumnes 6è i 5è.

9h Sopar Pa amb botifarra i beure.

9:45 Tabalers i actuació grup de diables de Xàldiga.

Tothom qui vulgui posar-se sota el foc ha d’anar ben tapat amb roba de cotó, màniga llarga i pantalons llargs, barret amb ales, mocador al coll.

Els nens han d’anar acompanyats d’un adult.

10:30 COCA DE SANT JOAN I COMIAT.

US HI ESPEREM !

FESTA HOLLY 2019

Diem adéu al curs 2018-2019 amb color i alegria. Bones vacances a tothom!

 

Aquesta ha estat la 3a Jornada esportiva Pau Jorba. Una Jornada convivint amb l’activitat física, el repte i la companyonia de grans i petits. Un matí pels grans i mig matí pels petits. La pista d’atletisme del Congost ha estat un espai immillorable per exercitar una activitat que a tots agrada: córrer, saltar i llançar. Aquest curs les propostes ens han donat l’oportunitat de mesurar les nostres habilitats amb modalitats com: la cursa de velocitat, la cursa de tanques, el salt d’alçada, el salt de llargada i el llançament de pes o javelina. L’assoliment de la millor distància, salt o velocitat ens ha fet rebre amb il·lusió el lliurament, del reconeixement de mans dels més grans i als de 6è dels més petits.

Els somriures i la satisfacció ens acompanyen, la coca de pa ens ha endolcit alguna que altra decepció i la possibilitat de tornar-hi el curs vinent ens ha fet més passatgera l’emoció del moment.

Preinscripcions: LLAR D’INFANTS a partir del 7 de maig de 2019.

La nostra llar d’infants està inserida en una escola d’educació infantil i primària. Els infants viuen  l’escola  amb una mirada més enllà dels tres anys, amb l’acompanyament  i el privilegi de compartir activitats  de nois/es grans. Mireu el treball que s’hi fa en aquestes imatges…

TALLERS D’ESTIU

Matinal 2019

Ja en fa 39 d’anys que any rera any compartim  pares-mestres i nens un matí a l’escola. Al llarg del matí duem a terme tasques poc freqüents per a tots nosaltres però a l’hora  enriquidores i  constructives: fusteria, pintura, electricitat, floristeria… 

Amb unes quantes eines i molta il·lusió fem l’escola més bonica i millorem les seves instal·lacions. Els alumnes de 6è  ens preparen els postres i els que tenen una mica de temps i ganes es queden a fer l’arrossada al pati de l’escola. Res millor per fer de l’escola un espai per a tots i molt nostre!

Tot el que fem educa i això ho fa en el respecte, la convivència i la col·laboració. 

El 9 de maig de 2019, hem celebrat  els XXIX Jocs Florals i el XXIVè Premi  Poesia Alba Guirado amb  la il·lusió i emoció de tots els certamens. El premi  és  per uns i per tots, ja que l’activitat d’escriure  i crear és l’oportunitat d’expressar i la compensació és el lot de llibres per a tor el grup classe. Així podrem dir que escrivint i llegint podem ser una mica més lliures.

Fent Poesia, còmic o narració participen nens, pares, pares i nens… Fent de jurat:  els nens i un  pare-mare, un/a mestre/a, un/a escriptor/a i un/a exalumne/a. 

La  festa  l’ha inaugurat l’esbart dansaire Manresà, amb un reguitzell  d’excel·lents danses tradicionals  que ens han apaivagat els nervis inicials. Moltes gràcies per la col·laboració.  

 

Avui dimarts, 2 d’abril, hem fet al pati de l’escola un infinit amb ulleres multicolors per  visualitzar la conscienciació  de l’autisme i la infinitat en la diversitat. 

Recuperem la Font del Soroll

Dins el projecte d’apadrinament d’un tram de l’anella verda estem recuperant l’espai de la  Font del Soroll. Aquest any hi hem posat el nom i fet un  camí  per canalitzar l’aigua, per tal que  l’entorn sigui més accessible.

Ha estat una matí de contacte amb la natura, tenint cura i respecte per l’entorn, caminant i jugant, creant vincles i afermant relacions… Un matí agradable  i únic!

ESCOLA VERDA

Trobada  del programa d’escoles  verdes. 

Hem participat a la trobada d’escoles verdes del Bages a Manresa.

Ha estat una experiència preciosa. Han fet una fireta amb els projectes de les escoles verdes del Bages. Els nens han pogut explicar les seves experiències, han estat els protagonistes i hem pogut veure i treure idees del que fan altres escoles. Hem pogut reflexionar sobre el concepte d’escoles verdes i la sostenibilitat i fer propostes de millora. Els ha encantat a ells i els mestres també ho hem gaudit.

8 de març dia de la dona treballadora.

Anem a l’exposició  Contes del Bosc  organitzada pel SIAD, a escoltar contes coeducatius de la mà de la Clara Gavaldà. 

CONCERT 2019

 

El dia 8 de febrer a les 20:00 h, vàrem fer el concert de l’escola al teatre Kursaal de Manresa.

Aquest any l’actuació es va  dividir en dos temps  i va tenir dos formats: una cantata per als petits i un conjunt de co-creacions  fetes entre la mestra de música l’Eva i els nois-es més grans.

Així  doncs, de P3 a 2n de primària van compartir cançons i història. Els de  3r a 6è  van unir  complicitats amb composicions, compassos, coordinacions, complexitats. I en el darrer moment es va  fer el comiat dels alumnes de 6è amb la col·laboració dels/les mestres.

Si heu estat atents  hi ha hagut  una primera  lletra dominat  en aquest darrer paràgraf. L’heu descobert? Sí, és la tercera lletra de l’abecedari,  la C, i és que  aquesta lletra ens va  portar amb cor, calma, confiança, companyia, col·laboració i compromís….a  gaudir amb plena  consciència de l’actuació.  Us volíem  mostrar la nostra alegria d’aprendre  per tal que  créixer sigui  constructiu   i participatiu. L’objectiu fou assolit  amb molt d’èxit. Gràcies a tots per la confiança.

Acte d’inauguració del nou curs

Compartim unes imatges de l’acte que es va fer ahir  de curs a nivell de ciutat. L’escola hi va participar explicant el projecte  premiat al Baldiri Reixac “Vetes i fils”. Hi van haver tocs divertits i tothom ho va fer magníficament.

Quarta edició del projecte PROSEL

Inicia la Quarta edició del projecte PROSEL (Prosociality & Social Emotional Learning) a la nostra escola L’Espill, engegat per a la Comissió Europea juntament amb la universitat UAB i la Universitat de Perugia (Itàlia).

Amb aquesta, és ja la quarta edició del programa que porta a les aules els valors de la prosocialitat i de la educació emocional. 

L’objectiu principal d’aquest projecte és promoure, difondre i millorar la inclusió escolar de tots els estudiants de quart de primària. Realitzant sessions de docència compartida a l’aula, es treballen aspectes com la empatia, la valoració positiva de l’altre, els models televisius, les accions Prosocials, habilitats comunicatives, la autoconsciència, la consciència social i relacional, entre altres. Amb aquest treball setmanal, es promulga el bon clima a l’aula ajudant a una major inclusió de totes les diversitats que resideixen en ella. Per el moment, la valoració del projecte és molt positiva i es pretén continuar treballant en aquesta línea.

 

 

   home