Benvinguts

Des de l’escola seguirem treballant per la pau, la democràcia i la consciència.  

Aquesta tarda hem anat a l’Ajuntament de Manresa, on s’ha celebrat un acte on s’ha expressat l’agraïment i la felicitació, en nom de l'”Ajuntament i de la ciutat als alumnes i als centres premiats”.
S’ha destacat el fet que els alumnes han dedicat els seus treballs a aspectes vinculats a la ciutat; La Joviat al nucli històric, l’Espill a la Indústria tèxtil i la recerca presentada per una alumna del Pius Font i Quer sobre la memòria històrica.
FELICITATS A TOTS!!!!

 ………………………………….

L’eix central dels tallers serà l’Art, tot el que veiem és art si sabem mirar. La inspiració i l’acció és troben on i com cadascú de nosaltres interioritza i expressa les sensacions, els moments, les imatges, les vivències, les descobertes, els pensaments, els canvis, els vincles…

Aquest estiu descobrirem i practicarem l’art des de diverses disciplines, i ens dedicarem a endinsar-nos en les múltiples possibilitats que ens ofereix. 

LLEGEIX MÉS…

 ………………………………….

JA EL TENIM AMB NOSALTRES!

Amb moltes ganes d’entrar a l’entrega dels Baldiri!

I aquí el tenim!

El diploma ens acompanyarà cap a l’escola! 

La foto de grup de tots els que vàrem recollir diplomes dels Premis Baldiri Reixac 2018!

 

 ENS HAN ATORGAT  UN  

DELS PREMIS  DEL BALDIRI REIXAC !!!!

 

El nostre és un dels 50 premis per alumnes compromesos, encuriosits i creatius.

Enguany commemoren el 40è aniversari dels Premis Baldiri Reixac. El diumenge 3 de juny, al Teatre Nacional de Catalunya, lliuraran els premis de la convocatòria 2017-2018 en un únic acte, conduït per Quim Masferrer.

EL FIL AL VESTIT

NENS I NENES DE L’ETAPA D’EDUCACIÓ INFANTIL – Manresa
Participació en el projecte Art AMiC ( una proposta educativa i formativa adreçada especialment a mestres i escoles de la Catalunya Central, en la qual es pretén apropar l’art contemporani a l’àmbit educatiu). el tema: Vetes i fils Títol del nostre projecte de la nostra escola: “Del fil al vestit” Objectius: – Apropar als infants a la cinteria i el tèxtil, ja que han format part de la història de Manresa. – Confeccionar el nostre vestit de Carnestoltes (disseny, tintura i confecció) Descripció: -Activitats inicials per descobrir les vetes i fils. -Origen dels materials ( visita d’una tieta que treballa amb el cotó roig) -Les teles; descobrim la trama i d’aquí els telers (fem el nostre tapís) -Visita a un taller de confecció de la ciutat (procés de confecció d’un vestit) -Disseny del nostre vestit -Tintura de les teles -Confecció -Desfilada al pati. – Implicació de les famílies “teixim fils i relacions” (fira on les famílies ens ensenyen a cosir, a fer ganxet,”trapillo”…) -Recull final: Es fa una exposició a la ciutat de totes les escoles participants en el projecte “-vetes i fils”
 
 

 

………………………………….

Us convidem a participar en el proper concurs artístic/matemàtic que farem a l’escola amb el nom d’ ARTMAT. Es tracta d’observar i fotografiar entorns que la imatge reflecteixi un aspecte matemàtic.

BASES DEL CONCURS:

Des de l’escola es participarà com a classe i farem les fotografies al llarg de la setmana artística, del 14 al 18 de maig. De les fotos fetes amb tota la classe, els alumnes en triaran 3 que es presentaran en la categoria del seu cicle.

Des de casa, es pot participar en la categoria individual. Es tracta de presentar una fotografia artística on les matemàtiques hi estiguin reflectides.

Presentació de les fotografies:

Format: el participant ha de presentar la fotografia en paper fotogràfic DINA4 amb  0.5 cm de marge.

Es lliurarà dins un sobre a secretaria. Darrere la fotografia hi constarà el títol de l’obra i el pseudònim. En un sobre tancat adjunt a la imatge fotogràfica, hi haurà el nom de l’artista i el seu pseudònim.

Termini presentació : 29 de maig

El dia 4 de juny, durant la festa de pares hi haurà l’exposició de les fotografies presentades.

El lliurament de premis es farà aquest mateix dia a la festa de la tarda.

El jurat:

Estarà format per un fotògraf professional, un membre del personal de l’escola amb experiència fotogràfica i un enginyer de disseny , tots ells vinculats a l’escola.

Així doncs, mans a la càmera!

 ………………………………….

CANTÀNIA 2018

 

Aquest passat dilluns 21 de maig, els alumnes de 4t. de l’ESCOLA vam participar al Cantània, juntament amb 6 escoles més.

Aquest any la cantata es titulava PARTÍCULES i al llarg de l’espectacle, amb un total de 10 cançons,  s’explicava tot el procés de creació de l’univers, els planetes i finalmet  la Terra amb tot  els seus éssers vius, fins arribar als humans.

Una experiència molt enriquidora!!!

 

 ………………………………….

Gràcies a tots i totes per venir a veure’ns a “La Botigueta espillera”. Avui ha estat un dia molt especial. Hem pogut posar a la venta els productes que hem elaborat durant tants dies.

La paradeta feia molt de goig!

Estava tot  molt ben ambientat i preparat, desitjant que us agradés tot el que havíem fet!

Teníem un braçalet o clauer per a cada un… 

I segur que amb el nostre sabó tot queda súper net!

I com a bona escola verda, vàrem pensar com fer fora del nostre dia a dia el paper d’alumini… 

I perquè no perdeu el fil del llibre, el punt de llibre és la sol·lució!

Classe dels Cineastes de 5è.

 ………………………………….

XXVIII JOCS FLORALS de l’escola  i el XXV PREMI DE POESIA ALBA GUIRADO.

L’acte que premia la força de la creativitat i la laboriositat de la creació.

Un acte que recull una llista llarga d’oportunitats:

  • L’ oportunitat per afavorir l’adquisició d’un dels aprenentatges més significatius a l’escola:  l’escriptura
  • L’oportunitat per reconèixer en l’escrit i el treball, la persona que hi ha darrera del text i albirar aspectes dels altres que ens eren desconeguts.
  • Una oportunitat per a compartir amb els fills la il·lusió de confegir una història que serà sempre vostra, no només pel que hi diu sinó pel que ha comportat fer-ho junts i compassar les idees, les necessitats, les il·lusions, les estones de deixar-ho per un altre moment, etc.
  • Una oportunitat per participar de manera activa en  la transmissió de la cultura i la tradició del nostre país.
  •  Un repte anual per a mestres, nens/es i pares. Felicitem-nos i agraïm tots plegats poder gaudir de totes aquestes i moltes altres oportunitats.

 

Felicitats a tots i totes els guanyadors i guanyadores.

 ………………………………….

Apadrinament de l’Anella verda

 

En l’apadrinament del tram de l’anella verda de Manresa van sorgir dues propostes que aquest passat 22 d’abril les vàrem dur a terme:

1.- Netejar l’entorn de la font del Soroll sota la casa de les Hortes.

Aquí hi va treballar  un grup reduït de persones  perquè l’espai ens limitava l’acció. Els resultats són evidents en les imatges.

2.- Fer una explicada de contes a la vora del riu LLobregat.

Per arribar  en aquest objectiu calia seguir, al llarg del recorregut de l’espai apadrinat, un joc de pistes  que en la seva resolució ens donava el tancament del conte “La Sílvia i el rescat del bosc”

Ha estat un matí  preciós: actiu, conscienciador  de la riquesa del patrimoni natural que ens envolta  i una mostra de la importància de l’acció cívica, per tal de mantenir allò que és comú a tots i totes.

Seguirem pensant en verd!

 ………………………………….

 

 Sant Jordi fa sortir els dracs!

 

 

Ahir, Sant Jordi, pel pati hi havia una gran quantitat de fantàstics Dracs! Els vàreu veure?

 ………………………………….

 

FESTA A LA PRIMAVERA

 

 ………………………………….

 

La 2a Trobada de cooperatives escolars

Alumnes participants a la trobada de cooperatives escolars | CCBages

Sant Joan de Vilatorrada ha acollit aquest dimarts 10 d’abril la 2a Trobada de cooperatives escolars, una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), de la Diputació de Barcelona, i en la qual han participat un total de 435 alumnes del Bages. El projecte, que dura tot el curs i s’adreça a nens i nenes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

La trobada ha permès als participants, dividits en grups, compartir experiències, participar en jocs amb l’objectiu d’entendre el cooperativisme, gaudir d’un esmorzar conjunt i exposar els productes que han creat en diverses parades habilitades a Cal Gallifa. A més, una cinquantena d’alumnes de secundària del projecte Laboràlia de Manresa han donat suport a Manel Justícia en l’organització i dinamització de les activitats grupals.

Implicació àmplia d’institucions en un projecte que es consolida

Després de l’èxit de convocatòria en la primera edició, un total de 19 cooperatives de 13 escoles del Bages han participat enguany en aquest projecte. Els centres participants són els següents: Col·legi sant Josep (Navàs), Escola els Pins (Sallent), Escola FEDAC (Súria), Escola Mare de Déu de Montserrat (Súria), Escola Joventut (Callús), Escola Maians (Castellfollit del Boix), Escola Puigsoler (Sant Vicenç de Castellet), Escola Bages (Manresa), Escola Joviat (Manresa), Escola La Salle (Manresa), Escola l’Espill (Manresa), Escola Ametllers (Sant Joan de Vilatorrada) i Escola Joncadella (Sant Joan de Vilatorrada). 

 

 ………………………………….

LA POSTAL DE L’ESPILL: L’Alegria d’aprendre

 

Rebre una postal on el teu “fill” et diu on li agradaria anar… Us ho imagineu? L’escola ha preparat una campanya per fer veure al nen que porten els pares dins, l’escola que els agradaria anar. 

Avui, de postals en rebem poques i amb això l’escola posa en valor la tradició de rebre una postal, un fet que ens feia il·lusió quan obríem la bústia. Esperem que els pares i mares que les rebin, els faci tanta il·lusió com a nosaltres enviar-los aquestes postals.

………………………………….

El passat 31 de març, a l’escola va sortir al diari amb l’actuació que vàrem fer la setmana abans de marxar de vacances de setmana santa. Si ho recordeu, vàrem tenir cura del camí fins a l’escola, recollint les deixalles que hi vàrem trobar: plàstic, paper…

Us animem a que no deixeu de tenir cura i respecte pels camins on tots passem, ja que a tothom li agrada passejar per espais bonics i nets!

Pensem en verd!

………………………………….

 

 PROJECTE LOTUS BLANC

lotus-blanc-1

El projecte Lotus està emmarcat en l’eix Llum del Pla Director del Manresa 2022: cultura, art, educació, espiritualitat i foment de valor que facin millor a les persones.

A les escoles el projecte Lotus Blanc ha constat  de 4 sessions per alumne, en grups de 12-13 alumnes, en les quals s’han treballat  els següents continguts, adaptats a l’edat de cada nivell:

– La primera sessió ha estat  dedicada al cos. L’objectiu és que els alumnes aprenguin a baixar el grau d’activació fisiològica i el nivell d’ansietat amb exercicis de desbloqueig corporal i tècniques de respiració i relaxació, i que millorin la capacitat ‘autoobservació i autoconeixement.

Lotus-blanc-respiració 

– L’objectiu de la segona sessió ha estat reconèixer i escoltar algunes de les emocions bàsiques (alegria, tristesa, por, ràbia, calma i amor)i saber quan cal i com transformar-les. També es treballa l’empatia i la compassió, per millorar la convivència i educar per a la pau.

lotus-blanc-emocions 

– A la tercera sessió s’ha treballat per millorar la capacitat d’atenció dels alumnes, entrenar i disciplinar la ment i potenciar l’estat de presència. S’aprenen respiracions per afavorir la concentració i tècniques de visualització i autoinstruccions per incrementar el nivell d’aprenentatge.

lotus-blanc-2 

– A la quarta sessió es fa una sessió de ioga.

Aquestes sessions les han dut a terme els alumnes de 1r, 3r i 5è de primària. 

També hi ha hagut una formació per l’equip de mestres i ara s’ha de concretar una xerrada informativa a les famílies dels alumnes implicats.  

Més informació sobre el PROJECTE LOTUS BLANC

………………………………….

 PLA EDUCATIU DE CONSUM DE FRUITA A L’ESCOLA

Espill_compartim aficio

A partir de gener i fins a maig, un cop al mes, tindrem una setmana de fruita a l’escola. Es tracte de fomentar uns hàbits alimentaris saludables i la fruita és un dels millors esmorzars/berenars  que podem trobar.

Som-hi! Eduquem els sabors, donem a conèixer les seves qualitats, descobrim la seva varietat i sobretot eduquem  per la salut.

Espill_fruita-a-l_escola-1

Més informació aquí

  ………………………………….  

   home