Benvinguts

Des de l’escola seguirem treballant per la pau, la democràcia i la consciència.  

………………………………….

PORTES OBERTES ESCOLA L'ESPILL MANRESA

PORTES OBERTES el 10 de març de 2018

de 4 a 6h de la tarda. Aules obertes.

Visites programades: 

Els dimecres de febrer i març de 9 a 13 h  i de 16 a 18 h.

Els dijous de febrer i març de 9 a 13 h. 

Contacteu amb nosaltres enviant-nos un correu electrònic o trucant-nos al 93 877 31 19.

………………………………….

BON DIA de neu!

Un paisatge fantàstic per recordar.

EspillNEU2-2018-02-28-

………………………………….

SIRIUS 63 

 

………………………………….

EDUCAR SENSE CRIDAR blauTR

………………………………….

Concert-espill-2018

………………………………….

CARNESTOLTES 2018 PELS CARRERS DE MANRESA

Aquest diumenge, els “espilleros” més marxosos i amb ganes de fer gresca van desfilar pel centre de Manresa com a pintors, amb molt color i  molta alegria! Felicitats per la feina ben feta  de mares i pares en organitzar l’esdeveniment amb tanta il.lusió i ganes de passar-ho bé. Enhorabona, fèieu molt goig!

………………………………….

banner-dj-llarder18

El Dijous Llarder, com marca la tradició, sortim a caminar i a esmorzar  fora de l’escola. Estar a l’aire lliure, esforçar-nos per arribar a una fita caminant i gaudir del contacte amb la natura  ens fa sentir bé. Caminar  junts, tota la primària e 1r a 6è,  crea vincles entre petits i grans i  enriqueix la qualitat  de la convivència.  

Aquest Dijous Llarder vàrem pujar al Parc del Castell o parc de Puigterrà, un dels 7 turons de la ciutat, el més cèntric de tots ells. En els pressupostos participatius  de Manresa va guanyar  un projecte de millora i rehabilitació  d’aquest parc. Nosaltres n’hem gaudit d’una part i amb la nostra acció volem evidenciar la riquesa  i la necessitat del manteniment en condicions d’aquest espai  tan  bonic, vàlid i  oblidat. 

Durant l’estona de joc  ens hem empeltat de la bellesa de l’entorn: jardins, escultures, vistes de la ciutat… i hem començat a  cercar elements per fer un  mandala amb elements naturals: una obra d’art efímera que hem deixat com a “regal” a la ciutat.  

En acabar  s’ha produït  un fet  emotiu: estant reunits  en silenci al voltant del mandala i escoltant  els sons que ens envoltaven, han començat a repicar les campanes de la Basílica  de la Seu  com si  corroboressin amb el seu toc  la màgia del moment. 

Un Dijous Llarder  magnífic al cor de la ciutat.  

………………………………….

Teatre  Ma,Me,Mi Mozart.  

Mozart2018

Des de l’àrea de Música farem una sortida al Teatre Conservatori d’aquí a Manresa per ampliar els coneixements d’aquesta àrea i sentir en directe bona música del gran compositor clàssic W. A. Mozart. Serà el proper dimecres 7 de febrer a les 11h.

Anirem a veure Ma, me, mi…Mozart! un espectacle organitzat per l’Auditori de Barcelona.

Ma, me, mi…Mozart! és un concert que té per objectiu apropar l’obra d’aquest compositor als infants. El seu repertori, els arranjaments realitzats i la seva orientació pedagògica permeten treballar diversos aspectes musicals, com la pulsació, el ritme, la improvisació, així com efectes de la producció de la veu.

Eva.

………………………………….

ENS PRESENTEM ALS PREMIS BALDIRI REIXAC!!

 Les mestres d’educació infantil, han endreçat el seu projecte “Del fil al vestit” i l’han presentat als premis Baldiri Reixac. Ens fa molta il·lusió compartir-ho amb vosaltres.

………………………………….

 PROJECTE LOTUS BLANC

lotus-blanc-1

El projecte Lotus està emmarcat en l’eix Llum del Pla Director del Manresa 2022: cultura, art, educació, espiritualitat i foment de valor que facin millor a les persones.

A les escoles el projecte Lotus Blanc ha constat  de 4 sessions per alumne, en grups de 12-13 alumnes, en les quals s’han treballat  els següents continguts, adaptats a l’edat de cada nivell:

- La primera sessió ha estat  dedicada al cos. L’objectiu és que els alumnes aprenguin a baixar el grau d’activació fisiològica i el nivell d’ansietat amb exercicis de desbloqueig corporal i tècniques de respiració i relaxació, i que millorin la capacitat ‘autoobservació i autoconeixement.

Lotus-blanc-respiració 

- L’objectiu de la segona sessió ha estat reconèixer i escoltar algunes de les emocions bàsiques (alegria, tristesa, por, ràbia, calma i amor)i saber quan cal i com transformar-les. També es treballa l’empatia i la compassió, per millorar la convivència i educar per a la pau.

lotus-blanc-emocions 

- A la tercera sessió s’ha treballat per millorar la capacitat d’atenció dels alumnes, entrenar i disciplinar la ment i potenciar l’estat de presència. S’aprenen respiracions per afavorir la concentració i tècniques de visualització i autoinstruccions per incrementar el nivell d’aprenentatge.

lotus-blanc-2 

- A la quarta sessió es fa una sessió de ioga.

Aquestes sessions les han dut a terme els alumnes de 1r, 3r i 5è de primària. 

També hi ha hagut una formació per l’equip de mestres i ara s’ha de concretar una xerrada informativa a les famílies dels alumnes implicats.  

Més informació sobre el PROJECTE LOTUS BLANC

………………………………….

 PLA EDUCATIU DE CONSUM DE FRUITA A L’ESCOLA

Espill_compartim aficio

A partir de gener i fins a maig, un cop al mes, tindrem una setmana de fruita a l’escola. Es tracte de fomentar uns hàbits alimentaris saludables i la fruita és un dels millors esmorzars/berenars  que podem trobar.

Som-hi! Eduquem els sabors, donem a conèixer les seves qualitats, descobrim la seva varietat i sobretot eduquem  per la salut.

Espill_fruita-a-l_escola-1

Més informació aquí

………………………………….

COMENÇA LA QUARTA EDICIÓ DE LA MISSIÓ APILO XII

Al nostre planeta, les substàncies i materials de les piles poden afectar la qualitat de l’aigua, l’aire i la terra en la que viuen els nostres peixos, aus, plantes i… a nosaltres mateixos! Amb el reciclatge, a més de protegir el medi ambient, estalviem valuosos recursos reutilitzant moltes d’aquestes substàncies i materials.

L'acció de reciclar amb l'Apilo XII

L’acció de reciclar amb l’Apilo XII

Ens hem tornat ha inscriure  al  concurs  de recollida de piles APILO XII  que dóna com a premi  la contribució a un món més sostenible  i una quantitat  de 2.500€  per  material escolar. El material que es recicla són:  piles, bateries i acumuladors esgotats.

El curs passat vàrem quedar  els 109è, amb una recollida de 164Kg.  És a dir 0.7 kg per alumne/a.  Per més informació  aquí 

Com més pes millor. Aquests curs ens hem de superar! No llanceu cap pila fora de lloc tenim el coet a l’escolaaaa!!!!!

Tornarem a repartir als nois/es les capsetes  del coet per anar acumulant  les piles i després  abocar-les al bidó de l’Apilo.

Gràcies per educar i fer un món més sostenible.

Seguim pensant en verd. 

………………………………….

FESTES DE NADAL

………………………………….

FESTA DE LA MÚSICA

La festa de la música de novembre ens va portar a fer un seguit d’activitats molt variades aquí us n’exposem algunes: 

Mentre sona la música de Wagner s’han projectat obres d’en Kandinsky i els nois/es han pintat i dibuixat amb ceres el que  els ha suggerit la música que escoltaven.

En Jordi i la Núria ( pare i mare de la Nuna i la Valentina) amb el piano i una guitarra han composat amb els nens/es petites cançons acompanyades amb aquests dos instruments.

La  Raquel i el seu germà David amb una gralla i un timbal ens han fet ballar al so dels instruments. També ballaven els gegantons que tenim a l’escola.                   

Els nens i nenes de Cicle Mitjà han vist, tocat i sentit els millors ritmes de la mà d’en Santi Arisa i el seu fill Dan Arisa. 

………………………………….

LA CASTANYADA

………………………………….

PADRINS DE LECTRUA 5è-P5

Des de ja fa uns dies els de 5è només fan que preguntar quan faran de padrins. Ells van ser fillols i filloles,  ara els agrada la perspectiva d’entomar  el paper de  padrina o padrí.

Una vegada fets els aparellaments  i les primeres coneixences,   ens preparem  per anar desgranant,  al llarg de dos anys,  un acompanyament al gust de la lectura, càlid, afectuós, fructífer i plaent.

Endavant lectors, bona lectura!

…………………………………………

BENVINGUTS-CURS-17-18

ESPILL-EQUIP-CURS-2017-28 

Benvinguts  al nou curs:

Aquests curs orientem el nostre projecte vers l’art. L’art que en Plató considerava com la capacitat de fer coses mitjançant la  intel·ligència  a través d’un aprenentatge. Per ell l’art té un sentit general, i és la capacitat creadora de l’ésser humà.

I nosaltres aquest curs volem conèixer creadors i ser creadors. Volem escoltar, observar i fer. Volem ser capaços de compartir i expressar.

Volem comunicar a través de  les diferents arts, l’art de saber viure. De fer intel·ligentment que les estones que passem a l’escola siguin  engrescadores i riques en descobertes, que ens ajudin a conèixer-nos i valorar-nos, que ens facin créixer  amb harmonia i alegria.

Així doncs, comença el curs. Benvinguts al curs de les Arts!

Paraula-ART

  ………………………………….  

   home