Benvinguts

 

………………………………….

 PROJECTE LOTUS BLANC

lotus-blanc-1

El projecte Lotus està emmarcat a l’eix Llum del Pla Director del Manresa 2022: cultura, art, educació, espiritualitat i foment de valors, que facin millor a les persones.

A les escoles el projecte Lotus Blanc ha constat  de 4 sessions per alumne, en grups de 12-13 alumnes, en les quals s’han treballat  els següents continguts, adaptats a l’edat de cada nivell:

- La primera sessió ha estat  dedicada al cos. L’objectiu és que els alumnes aprenguin a baixar el grau d’activació fisiològica i el nivell d’ansietat amb exercicis de desbloqueig corporal i tècniques de respiració i relaxació, i que millorin la capacitat ‘autoobservació i autoconeixement.

Lotus-blanc-respiració 

- L’objectiu de la segona sessió ha estat reconèixer i escoltar algunes de les emocions bàsiques (alegria, tristesa, por, ràbia, calma i amor)i saber quan cal i com transformar-les. També es treballa l’empatia i la compassió, per millorar la convivència i educar per a la pau.

lotus-blanc-emocions 

- A la tercera sessió s’ha treballat per millorar la capacitat d’atenció dels alumnes, entrenar i disciplinar la ment i potenciar l’estat de presència. S’aprenen respiracions per afavorir la concentració i tècniques de visualització i autoinstruccions per incrementar el nivell d’aprenentatge.

lotus-blanc-2 

- A la quarta sessió es fa una sessió de ioga.

Aquestes sessions les han dut a terme els alumnes de 1r, 3r i 5è de primària. 

També hi ha hagut una formació per l’equip de mestres i ara s’ha de concretar una xerrada informativa a les famílies dels alumnes implicats.  

Més informació sobre el PROJECTE LOTUS BLANC

………………………………….

 PLA EDUCATIU DE CONSUM DE FRUITA A L’ESCOLA

Espill_compartim aficio

A partir de gener i fins a maig, un cop al mes, tindrem una setmana de fruita a l’escola. Es tracte de fomentar uns hàbits alimentaris saludables i la fruita és un dels millors esmorzars/berenars  que podem trobar.

Som-hi! Eduquem els sabors, donem a conèixer les seves qualitats, descobrim la seva varietat i sobretot eduquem  per la salut.

Espill_fruita-a-l_escola-1

Més informació aquí

………………………………….

COMENÇA LA QUARTA EDICIÓ DE LA MISSIÓ APILO XII

Al nostre planeta, les substàncies i materials de les piles poden afectar la qualitat de l’aigua, l’aire i la terra en la que viuen els nostres peixos, aus, plantes i… a nosaltres mateixos! Amb el reciclatge, a més de protegir el medi ambient, estalviem valuosos recursos reutilitzant moltes d’aquestes substàncies i materials.

L'acció de reciclar amb l'Apilo XII

L’acció de reciclar amb l’Apilo XII

Ens hem tornat ha inscriure  al  concurs  de recollida de piles APILO XII  que dóna com a premi  la contribució a un món més sostenible  i una quantitat  de 2.500€  per  material escolar. El material que es recicla són:  piles, bateries i acumuladors esgotats.

El curs passat vàrem quedar  els 109è, amb una recollida de 164Kg.  És a dir 0.7 kg per alumne/a.  Per més informació  aquí 

Com més pes millor. Aquests curs ens hem de superar! No llanceu cap pila fora de lloc tenim el coet a l’escolaaaa!!!!!

Tornarem a repartir als nois/es les capsetes  del coet per anar acumulant  les piles i després  abocar-les al bidó de l’Apilo.

Gràcies per educar i fer un món més sostenible.

Seguim pensant en verd. 

 

………………………………….

FESTES DE NADAL

………………………………….

FESTA DE LA MÚSICA

La festa de la música de novembre ens va portar a fer un seguit d’activitats molt variades aquí us n’exposem algunes: 

Mentre sona la música de Wagner s’han projectat obres d’en Kandinsky i els nois/es han pintat i dibuixat amb ceres el que  els ha suggerit la música que escoltaven.

En Jordi i la Núria ( pare i mare de la Nuna i la Valentina) amb el piano i una guitarra han composat amb els nens/es petites cançons acompanyades amb aquests dos instruments.

La  Raquel i el seu germà David amb una gralla i un timbal ens han fet ballar al so dels instruments. També ballaven els gegantons que tenim a l’escola.                   

Els nens i nenes de Cicle Mitjà han vist, tocat i sentit els millors ritmes de la mà d’en Santi Arisa i el seu fill Dan Arisa. 

………………………………….

Ha nascut… UN POLLET!

………………………………….

 

CURS 2017-2018 PENSEM EN VERD

Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 18 al 26 de novembre de 2017.

video-reutilitzar

A l’escola ens comprometem a:

-Millorar la recollida selectiva.

-Evitar el malbaratament alimentari.

-Reduir  els envasos.  

 

pilas

Torna a obrir-se el concurs  de recollida de piles que dóna com a premi  la contribució a un món més sostenible  i una quantitat  de 2.500€  per  material escolar. 

El curs passat vàrem quedar els 109è, amb una recollida de 164Kg.  És a dir 0.7 kg per alumne. 

Aquests curs ens hem de superar!

 

………………………………….

Des de l’escola seguirem treballant per la pau, la democràcia i la consciència. 

democracia

 Reafirmem que la finalitat de l’escola és la formació integral de persones lliures que pensin per elles mateixes, responsables i reflexives, amb capacitat de conviure en la diversitat, de resoldre problemes i de transformar el món on viuran, i reiterem el nostre compromís per seguir-ho fent possible. 

…………………………………. 

SORTIDA AMB BICI DEL 2 DE NOVEMBRE

………………………………….

LA CASTANYADA

………………………………….

PADRINS DE LECTRUA 5è-P5

Des de ja fa uns  dies els de 5è només  fan que preguntar quan faran de padrins. Ells van ser fillols i filloles,  ara els agrada la perspectiva d’entomar  el paper de  padrina o padrí.

Una vegada fets els aparellaments  i les primeres coneixences,   ens preparem  per anar desgranant,  al llarg de dos anys,  un acompanyament al gust de la lectura, càlid, afectuós, fructífer i plaent.

Endavant lectors, bona lectura!

…………………………………………

CROS ESCOLAR 2016/2017

 

Benvolgudes famílies:

Ja tenim aquí una nova temporada del cros escolar. Us passem el calendari perquè pugueu seleccionar els dies i/o llocs que més us interessin.

CALENDARI:

  • 15 DE GENER - ST.FRUITÓS
  • 22 DE GENER - SANTPEDOR
  • 29 DE GENER - CARDONA
  • 5 DE FEBRER - MONISTROL DE CALDERS

 …………………………………………

BENVINGUTS-CURS-17-18

ESPILL-EQUIP-CURS-2017-28 

Benvinguts  al nou curs:

Aquests curs orientem el nostre projecte vers l’art. L’art que en Plató considerava com la capacitat de fer coses mitjançant la  intel·ligència  a través d’un aprenentatge. Per ell l’art té un sentit general, i és la capacitat creadora de l’ésser humà.

I nosaltres aquest curs volem conèixer creadors i ser creadors. Volem escoltar, observar i fer. Volem ser capaços de compartir i expressar.

Volem comunicar a través de  les diferents arts, l’art de saber viure. De fer intel·ligentment que les estones que passem a l’escola siguin  engrescadores i riques en descobertes, que ens ajudin a conèixer-nos i valorar-nos, que ens facin créixer  amb harmonia i alegria.

Així doncs, comença el curs. Benvinguts al curs de les Arts!

 

Paraula-ART

  ………………………………….  

   home