Benvinguts

Des de l’escola seguirem treballant per la pau, la democràcia i la consciència.  

 


 ………………………………….

 

Període de preinscripció

Recordeu que estem en el període de preinscripció  dels ensenyaments obligatoris: 2n cicle d’educació infantil, primària i secundària.

  • Del 13 al 24 d’abril  presentació de sol·licituds per incorporar-se a P3 i a 1r d’ESO  o bé fer un canvi  en els cursos intermedis de les etapes.
  • Del 30 d’abril al  11 de maig. Preinscripció a les Llar d’infants o 1r cicle d’educació infanti.

Enllaç  pàgina web del Departament  d’Ensenyament per  informació de  documentació i criteris de prioritat.

 ………………………………….

 

La 2a Trobada de cooperatives escolars

Alumnes participants a la trobada de cooperatives escolars | CCBages

Sant Joan de Vilatorrada ha acollit aquest dimarts 10 d’abril la 2a Trobada de cooperatives escolars, una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), de la Diputació de Barcelona, i en la qual han participat un total de 435 alumnes del Bages. El projecte, que dura tot el curs i s’adreça a nens i nenes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

La trobada ha permès als participants, dividits en grups, compartir experiències, participar en jocs amb l’objectiu d’entendre el cooperativisme, gaudir d’un esmorzar conjunt i exposar els productes que han creat en diverses parades habilitades a Cal Gallifa. A més, una cinquantena d’alumnes de secundària del projecte Laboràlia de Manresa han donat suport a Manel Justícia en l’organització i dinamització de les activitats grupals.

Durant l’acte de presentació inicial, el conseller de l’Àrea d’Educació del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, ha animat els assistents a gaudir de la jornada i ha manifestat que “aquesta trobada esdevé una oportunitat per aprendre, créixer, construir i tirar endavant projectes interessants gràcies a les aportacions de la resta de companys de les cooperatives i el treball col·laboratiu”.

Implicació àmplia d’institucions en un projecte que es consolida

Després de l’èxit de convocatòria en la primera edició, un total de 19 cooperatives de 13 escoles del Bages han participat enguany en aquest projecte. Els centres participants són els següents: Col·legi sant Josep (Navàs), Escola els Pins (Sallent), Escola FEDAC (Súria), Escola Mare de Déu de Montserrat (Súria), Escola Joventut (Callús), Escola Maians (Castellfollit del Boix), Escola Puigsoler (Sant Vicenç de Castellet), Escola Bages (Manresa), Escola Joviat (Manresa), Escola La Salle (Manresa), Escola l’Espill (Manresa), Escola Ametllers (Sant Joan de Vilatorrada) i Escola Joncadella (Sant Joan de Vilatorrada). 

Durant la trobada, coorganitzada pel Consell Comarcal del Bages i els ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Manresa, Callús, Castellfollit de Boix, Navàs, Sallent, Sant Vicenç de Castellet i Súria, les cooperatives han exposat els productes que han dissenyat i produït durant el curs, on es poden trobar des d’articles de bisuteria, agendes, clauers, calendaris, jocs i una llarga llista d’objectes molt creatius i fets de forma artesana.

El president del Consell Comarcal, Agustí Comas, i el conseller Eloi Hernàndez han pogut comprovar de primera mà les creacions de l’alumnat en una jornada matinal que també ha comptat amb la presència de Gil Ariso, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Joan Badia, alcalde de Callús, Josep Maria Canudas, alcalde de Súria, Mercè Rosich i Cristina Cruz, regidores de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Pesarrodona, regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Silvia Vila, regidora de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, i Judit Cuberes, regidora de Castellfollit del Boix.

 

 ………………………………….

LA POSTAL DE L’ESPILL: L’Alegria d’aprendre

 

Rebre una postal on el teu “fill” et diu on li agradaria anar… Us ho imagineu? L’escola ha preparat una campanya per fer veure al nen que porten els pares dins, l’escola que els agradaria anar. 

Avui, de postals en rebem poques i amb això l’escola posa en valor la tradició de rebre una postal, un fet que ens feia il·lusió quan obríem la bústia. Esperem que els pares i mares que les rebin, els faci tanta il·lusió com a nosaltres enviar-los aquestes postals.

………………………………….

El passat 31 de març, a l’escola va sortir al diari amb l’actuació que vàrem fer la setmana abans de marxar de vacances de setmana santa. Si ho recordeu, vàrem tenir cura del camí fins a l’escola, recollint les deixalles que hi vàrem trobar: plàstic, paper…

Us animem a que no deixeu de tenir cura i respecte pels camins on tots passem, ja que a tothom li agrada passejar per espais bonics i nets!

Pensem en verd!

………………………………….

El 6 d’abril, a les 6 de la tarda hi haurà la inauguració de l’exposició “Petits ponts imaginaris” a l’Espai 7 del Centre Cultural El Casino de Manresa (Passeig Pere III, 27, baixos).

Aquesta exposició és el resultat del treball que han dut a terme els centres participants en el projecte  D’ART AMIC “Els Ponts”  dins el marc de Manresa, capital de la cultura catalana 2018.

………………………………….

 

SIRIUS 63 

 

………………………………….

CARNESTOLTES 2018 PELS CARRERS DE MANRESA

Aquest diumenge, els “espilleros” més marxosos i amb ganes de fer gresca van desfilar pel centre de Manresa com a pintors, amb molt color i  molta alegria! Felicitats per la feina ben feta  de mares i pares en organitzar l’esdeveniment amb tanta il.lusió i ganes de passar-ho bé. Enhorabona, fèieu molt goig!

 

………………………………….

Teatre  Ma,Me,Mi Mozart.  

Mozart2018

Des de l’àrea de Música farem una sortida al Teatre Conservatori, d’aquí a Manresa, per ampliar els coneixements d’aquesta àrea i sentir en directe bona música del gran compositor clàssic W. A. Mozart. 

Anirem a veure Ma, me, mi…Mozart! un espectacle organitzat per l’Auditori de Barcelona.

Ma, me, mi…Mozart! és un concert que té per objectiu apropar l’obra d’aquest compositor als infants. El seu repertori, els arranjaments realitzats i la seva orientació pedagògica permeten treballar diversos aspectes musicals, com la pulsació, el ritme, la improvisació, així com efectes de la producció de la veu.

Eva.

………………………………….

ENS PRESENTEM ALS PREMIS BALDIRI REIXAC!!

 Les mestres d’educació infantil, han endreçat el seu projecte “Del fil al vestit” i l’han presentat als premis Baldiri Reixac. Ens fa molta il·lusió compartir-ho amb vosaltres.

………………………………….

 PROJECTE LOTUS BLANC

lotus-blanc-1

El projecte Lotus està emmarcat en l’eix Llum del Pla Director del Manresa 2022: cultura, art, educació, espiritualitat i foment de valor que facin millor a les persones.

A les escoles el projecte Lotus Blanc ha constat  de 4 sessions per alumne, en grups de 12-13 alumnes, en les quals s’han treballat  els següents continguts, adaptats a l’edat de cada nivell:

– La primera sessió ha estat  dedicada al cos. L’objectiu és que els alumnes aprenguin a baixar el grau d’activació fisiològica i el nivell d’ansietat amb exercicis de desbloqueig corporal i tècniques de respiració i relaxació, i que millorin la capacitat ‘autoobservació i autoconeixement.

Lotus-blanc-respiració 

– L’objectiu de la segona sessió ha estat reconèixer i escoltar algunes de les emocions bàsiques (alegria, tristesa, por, ràbia, calma i amor)i saber quan cal i com transformar-les. També es treballa l’empatia i la compassió, per millorar la convivència i educar per a la pau.

lotus-blanc-emocions 

– A la tercera sessió s’ha treballat per millorar la capacitat d’atenció dels alumnes, entrenar i disciplinar la ment i potenciar l’estat de presència. S’aprenen respiracions per afavorir la concentració i tècniques de visualització i autoinstruccions per incrementar el nivell d’aprenentatge.

lotus-blanc-2 

– A la quarta sessió es fa una sessió de ioga.

Aquestes sessions les han dut a terme els alumnes de 1r, 3r i 5è de primària. 

També hi ha hagut una formació per l’equip de mestres i ara s’ha de concretar una xerrada informativa a les famílies dels alumnes implicats.  

Més informació sobre el PROJECTE LOTUS BLANC

………………………………….

 PLA EDUCATIU DE CONSUM DE FRUITA A L’ESCOLA

Espill_compartim aficio

A partir de gener i fins a maig, un cop al mes, tindrem una setmana de fruita a l’escola. Es tracte de fomentar uns hàbits alimentaris saludables i la fruita és un dels millors esmorzars/berenars  que podem trobar.

Som-hi! Eduquem els sabors, donem a conèixer les seves qualitats, descobrim la seva varietat i sobretot eduquem  per la salut.

Espill_fruita-a-l_escola-1

Més informació aquí

………………………………….

COMENÇA LA QUARTA EDICIÓ DE LA MISSIÓ APILO XII

Al nostre planeta, les substàncies i materials de les piles poden afectar la qualitat de l’aigua, l’aire i la terra en la que viuen els nostres peixos, aus, plantes i… a nosaltres mateixos! Amb el reciclatge, a més de protegir el medi ambient, estalviem valuosos recursos reutilitzant moltes d’aquestes substàncies i materials.

L'acció de reciclar amb l'Apilo XII

L’acció de reciclar amb l’Apilo XII

Ens hem tornat ha inscriure  al  concurs  de recollida de piles APILO XII  que dóna com a premi  la contribució a un món més sostenible  i una quantitat  de 2.500€  per  material escolar. El material que es recicla són:  piles, bateries i acumuladors esgotats.

El curs passat vàrem quedar  els 109è, amb una recollida de 164Kg.  És a dir 0.7 kg per alumne/a.  Per més informació  aquí 

Com més pes millor. Aquests curs ens hem de superar! No llanceu cap pila fora de lloc tenim el coet a l’escolaaaa!!!!!

Tornarem a repartir als nois/es les capsetes  del coet per anar acumulant  les piles i després  abocar-les al bidó de l’Apilo.

Gràcies per educar i fer un món més sostenible.

Seguim pensant en verd. 

………………………………….

PADRINS DE LECTRUA 5è-P5

Des de ja fa uns dies els de 5è només fan que preguntar quan faran de padrins. Ells van ser fillols i filloles,  ara els agrada la perspectiva d’entomar  el paper de  padrina o padrí.

Una vegada fets els aparellaments  i les primeres coneixences,   ens preparem  per anar desgranant,  al llarg de dos anys,  un acompanyament al gust de la lectura, càlid, afectuós, fructífer i plaent.

Endavant lectors, bona lectura!

  ………………………………….  

   home