Altres serveis

Tallers extraescolars

Guitarra

DSC01050

Monitor: Xavier Serra

Edat: de 3r a 6è

Dies: Migdies. Comencen el  dilluns 2 d’octubre pels d’iniciació, dimecres 4 d’octubre pels que varen començar el curs passat, i dijous 5 d’octubre pels més experimentats. Tots de  de 2 a 3 migdia. Grups segons llista cartellera interior escola.

En aquest taller s’aprenen uns quants acords que  permetran a l’alumne acompanyar amb la guitarra aquelles cançons que tant agraden.  Es canten cançons dels Gossos, dels Pets, Sau… i altres cançons populars típiques, d’ara i de sempre.

 …………………………

Piscina  GIMBE

pisicna

Monitors: Gimbe

Edat: de P4 a 6è

Dia: Divendres 6 d’octubre. Anada a peu  al Gimbe. 1 Monitor de l’escola i un del Gimbe. 

Durada de l’activitat: de 5 a  2/4 de 7 de la tarda. Temps d’aigua de 2/4 de 6 a 1/4 de 7. 

 …………………

Toc de pilota 

pilota-futbol

Monitora. Ona Rodríguez

Edat: de P5 a 2n.

Dies: Divendres 6 d’octubre de 5 a 6 de la tarda.

Descripció de l’activitat: activitat dirigida a alumnes de P5 a 2n de primària, on es treballarà la iniciació a aspectes generals dels esports col·lectius i, en especial, al futbol. Es treballaran aspectes tècnics i tàctics, sempre a través del joc i adaptant-los a les característiques de l’alumne. 

Desenvolupament de les sessions: a cada sessió d’entrenament es treballarà una habilitat motriu bàsica principal i una acció tècnica del futbol. Sempre s’acabarà amb una part més lúdica de l’esport, ja sigui amb partit, llançaments de penals,… De mica en mica, i segons l’evolució dels jugadors, aplicarem conceptes tàctics adaptats a les seves capacitats, i igualment, es treballarà només un concepte per sessió. Les habilitats motrius bàsiques i les accions tècniques són les indicades per treballar en edat prebenjamí (p-5, 1r i 2n).

Valors: el futbol i l’esport com a tal, aporten uns valors associats i volem potenciar-los al màxim. A més a més, com a esport escolar, previ a la competició i totalment educatiu, reflectirem uns altres valors més enllà de l’àmbit esportiu.

Entenc el futbol com una oportunitat per educar alternativa i de transmetre i experimentar valors educatius.

Per a aplicar tots els continguts, objectius i valors, treballarem amb partits de 3 temps un cop al més o cada dos mesos. El desenvolupament és el següent:

1r temps: els dos equips acorden les normes del partit, sancions en cas d’incompliment, puntuació,…

2n temps: es juga el partit de futbol. Ells són els àrbitres i han de respectar les normes que han pactat.

3r temps: valoració del partit i decisió de l’equip guanyador. No sempre guanya qui marca més gols, sinó qui compleix millor les normes. 

………………

 Escacs 

escacs

Monitor. Joan Mellado

Edat: de 1r a 6è.

Dies: Dimarts 10 d’octubre de 2 a 3 del migdia.

Els escacs són un esport que reuneix un seguit de característiques que afavoreixen l’exercici i desenvolupament personal d’habilitats i competències com la concentració, el raonament lògic, la paciència, la persistència, la creativitat, la intuïció, la memòria, les competències en la presa de decisions, la motivació, l’esportivitat, l’assumpció de responsabilitats o el respecte, entre d’altres.

A l’activitat d’escacs que proposem volem, per una banda, que els infants aprenguin aquest esport i fomentin el seu creixement personal en els valors i habilitats que hem comentat i, d’altra banda, que gaudeixin i s’ho passin bé amb els companys. Per aquest motiu, dividim l’activitat en dues parts. La primera serà més teòrica per aprendre els conceptes més bàsics, en primera instància, i més avançats, a mesura que passi el temps. La segona serà lúdica, en què els participants jugaran entre ells, amb la supervisió del monitor, per posar en pràctica tot allò que han après i millorar dia a dia en el seu joc.