Altres serveis

Tallers d’estiu

Un cop acabat el curs escolar, l’Espill, conjuntament amb l’equip de pares del Consell Escolar, organitza durant 4 setmanes uns tallers d’estiu de caire lúdic. Generalment, el fil conductor d’aquests tallers tenen relació amb el tema general del curs.

Es fan activitats matinals de caire plàstic al llarg de la setmana i el divendres es fan sortides d’activitats diverses com escalada, aventura, piragüisme, caminades, piscina… A més, s’organitza una nit d’acampada a l’escola en què els més grans gaudeixen d’una vetllada inoblidable amb els seus companys.

 

VIU L’ESTIU AMB ENGINY!!

del 25 de Juny al 19 de Juliol
 

L’eix central dels tallers serà L’ENGINY i aquest  juny-juliol, més que mai  volem viure  L’ESTIU AMB ENGINY.

Entenent l’enginy com a capacitat per associar idees de manera nova o inventar objectes i solucions originals als problemes, durant aquests tallers experimentarem, observarem, manipularem, provarem, sentirem i resoldrem les propostes que se’ns presentin al llarg de quatre setmanes temàtiques.

Organització: 

GRUPS DE TALLERS:

GRUPS DE TALLERS SETMANES I DIES
Grups petits Llar,P3, P-4, P-5

Grup mitjans 1r,2n,3r

Grup grans 4t, 5è, 6è.

1a setmana  del 25  al 28 de juny

2a setmana  del 1 al 5 de juliol

3a setmana  del 8 al 12 de juliol

4ta setmana  del 15  al 19 de juliol

HORARI  de 8:50  a  13:10  
Servei migdia amb dinar de carmanyola. 3€ nen/dia. Horari fins a les 3:15 tarda.

 

Aquests tallers estan oberts a totes les persones interessades en participar-hi de dins i fora de l’escola.

Preus setmana i inscripcions en aquest enllaç

INSCRIPCIONS ABANS DEL 31/5/19

 

GRANS

PETITS P5 EN CAS D’EXCURSIÓ
1a SETMANA (25 de juny al 28 de juny) 69,00 € 53,00 € 69,00 €
2a SETMANA (01 al 05 de juliol) 74,00 € 74,00 €
3a SETMANA (08 al 12 de juliol) 74,00 € 53,00 € 74,00 €
4a SETMANA (15 al 19 de juliol) 53,00 € 53,00 €
4a. SET. AMB PISCINA 70,00 € NO 70,00 €
4a SET. AMB PISCINA,SOPAR, NIT I ESMORZAR 88,00 € NO 88,00 € 

 

INSCRIPCIONS A PARTIR DE L’1 DE JUNY DEL 2019

 

 

GRANS

PETITS P5 EN CAS D’EXCURSIÓ
1a SETMANA (25 de juny al 28 de juny) 72,00 € 56,00 € 72,00 €
2a SETMANA (01 al 05 de juliol) 77,00 € 77,00 €
3a SETMANA (08 al 12 de juliol) 77,00 € 56,00 € 77,00 €
4a SETMANA (15 al 19 de juliol) 56,00 € 56,00 €
4a. SET. AMB PISCINA 73,00 € NO 73,00 €
4a SET. AMB PISCINA,SOPAR, NIT I ESMORZAR 91,00 € NO 91,00 € 

 

Si es dona el cas que hi ha places disponibles, els alumnes de P5 també podran anar a les excursions de divendres i no hi haurà l’activitat a l’escola per als nois/es de P5. El pagament es farà efectiu el dia abans de la sortida.

 

1a setmana del 25 al 28 de Juny L’ENGINY DINS DE LA NATURA”

inscriu-te aquí

La primera setmana de tallers la dedicarem a  descobrir  els recursos que ens ha ofert la natura per resoldre les nostres necessitats.

Començarem el dimarts experimentant com els Ibers construïen les seves cases. Gràcies a la barreja de diferents materials van  inventar la tova, material que van fer servir per a la construcció dels seus poblats i encara ara és fa servir en alguns països del món. Nosaltres aprendrem a fabricar tovots.

També coneixerem la tècnica del Land Art o art de la terra, que amb tot de material natural intentarem crear un vincle paisatge i obra. Per a dur a terme aquest art creat amb la natura utilitzarem pedres, tronquets, pinyes, fulles, flors i molt més.

Al taller de dijous coneixerem plantes aromàtiques i remeieres. Els nostres avantpassats van fer servir l’enginy per descobrir  els beneficis  de les plantes. Ara nosaltres les classificarem i aprendrem les seves propietats. També ens farem un punt de llibre.

I com a final de la setmana i per a sentir la natura amb tots els sentits i als nostres peus, els petits anirem a la Roureda de la  Font de les Tàpies on farem un circuit descalços i elaborarem un gran mandala natural. De P-5 a 6è anirem a Selvaventura a fer el circuit camina descalç que ens oferirà un munt de sensacions noves. 

 

2a setmana del 1 al 5 de Juliol  “L’ENGINY DINS DEL MÓN ANIMAL”

inscriu-te aquí

La segona setmana la dedicarem a l’enginy i habilitats que arriben a tenir la majoria d’animals, i que demostren la seva intel·ligència per poder sobreviure en algunes situacions

Presentarem la setmana amb vídeos d’animals construint nius enginyosos per no ser atrapats,  animals que amb la seva tècnica de camuflatge (o cripsi) no permeten ser visibles per als seus depredadors, i coneixerem el mimetisme (fenomen que un s’assembla un altre) i l’aposematisme (coloració advertiment).

Als ambients científics hi hauran diferents espais on podrem crear un niu nosaltres mateixos, mesurarem quantitats de menjar per diferents animals, observarem i descobrirem animals fossilitzats i ens farem una petjada d’animal amb fang.

El dimecres d’aquesta setmana ens trobarem TOTS  al Parc de l’Agulla on  farem de detectius i buscarem restes i rastres d’animals propers. Els grups de P-4 fins a 6è participarem al taller que ofereix el parc de la Sèquia on aprendrem a interpretar que ens diuen les plomes, les petjades, les restes d’animals i deduirem quins animals hi ha al darrera de cada indici que trobem.

El taller d’art de dijous farem un quadre amb l’art del camuflatge i els petits coneixerem el camaleó i ens farem un de ben divertit.

 

I divendres per finalitzar la setmana anirem TOTS al Centre d’Apropament a la Natura de Mujal   on tindrem l’oportunitat de conèixer molts animals i fomentar el respecte vers ells i la natura. I en viu veurem un camaleó i el seu enginy en canviar de color !!

 

 

3a setmana del 8 al 14 de Juliol “L’ENGINY DINS LA CIÈNCIA”

inscriu-te aquí

Aquesta tercera setmana la dedicarem a l’enginy dins el món de la ciència, presentarem la setmana coneixent que a Catalunya hi ha hagut nombroses aportacions a l’abast mundial en els camps de la ciència i la tecnologia i que gràcies a l’enginy d’alguns inventor catalans han revolucionat la navegació, industria tèxtil o la medicina.  A partir d’aquí  farem una gimcana amb tot de proves ben enginyoses.

El dimarts dins els ambients científics farem diferents reaccions químiques, pintura amb relleu, lava volcànica i slaime transparent…

El dimecres ens farem el nostre propi invent o  joguina científica. A partir de 1r fins 6è participarem al taller de l’acadèmia Explora de Manresa on ens posarem amb contacte amb la ciència d’una manera pràctica i divertida realitzant el nostre propi invent.

El dijous als tallers d’art ens farem la samarreta dels tallers amb la tècnica Die-Tye nivell2 i durant els jocs d’aigua farem un taller bombolles enginyoses que reboten.

I per acabar la setmana tan científica la sortida serà al Cosmocaixa. A partir de p-5 fins a 6è anirem a interactuar amb la ciència i gaudir-ne de ben a prop.

Amb els nens/es de la Llar fins a P-4 anirem a l’aula multisensorial de Bufalvent on a través de múltiples estímuls sensorials gaudirem amb el nostre cos  de noves sensacions i relaxacions.

 

4a setmana del 15 al 19 de Juliol “L’ENGINY DINS DELS JOCS”

inscriu-te aquí

Aquesta última setmana la dedicarem a l’enginy dins del món dels jocs.

Presentarem la setmana amb un ventall de  jocs i tipus  que hi ha, jugarem i practicarem  amb jocs d’exterior, populars, tradicionals i cooperatius com el Fling-it net.

Als ambients de dimarts “juga i juga” tindrem diferents espais de jocs de taula, simbòlics, d’habilitat i enginy i jocs d’atzar.

El dimecres coneixerem el joc a l’aire lliure dels Geocaching, és un joc de cerca de tresors al món real amb l’ajuda de dispositius GPS. Els més petits ho farem al voltant de l’escola i la Font dels Capellans i la resta de P-5 a 6è anirem al Suanya i gorg blau a la recerca dels caches.

Dins els tallers d’art de dijous amb molt enginy ens farem el nostre propi joc.

I a la tarda arriba l’esperada Nit a l’escola!!!! De p-5 a 6è dinarem a l’escola i anirem a passar  la tarda a la piscina de Castellnou de Bages i a la tornada prepararem l’ambientació i el joc de nit, que enguany serà un Scape room.

L’endemà al matí i per acomiadar els tallers, farem els típics jocs de cucanya i acabarem amb una festa Sorpresa!!!!!

inscriu-te aquí, t’esperem aquest estiu!

 

Si teniu ganes de viure l’estiu amb enginy us esperem a TOTS!!!! Ens ho passarem genial!!!

Judit F., Jordi i Susanna

 

Aquest estiu llueix la samarreta de l’Espill

SAMARRETA-1web

Passa per secretaria!