Altres serveis

Tallers d’estiu

LOGOtellers-estiu

Un cop acabat el curs escolar, l’Espill, conjuntament amb l’equip de pares del Consell Escolar, organitza durant 4 setmanes uns tallers d’estiu de caire lúdic. Generalment, el fil conductor d’aquests tallers tenen relació amb el tema general del curs.

Es fan activitats matinals de caire plàstic al llarg de la setmana i el divendres es fan sortides d’activitats diverses com escalada, aventura, piragüisme, caminades, piscina… A més, s’organitza una nit d’acampada a l’escola en què els més grans gaudeixen d’una vetllada inoblidable amb els seus companys.

 

Formulari d’inscripció

L’eix central dels tallers serà l’Art, tot el que veiem és art si sabem mirar. La inspiració i l’acció és troben on i com cadascú de nosaltres interioritza i expressa les sensacions, els moments, les imatges, les vivències, les descobertes, els pensaments, els canvis, els vincles…

Aquest estiu descobrirem i practicarem l’art des de diverses disciplines, i ens dedicarem a endinsar-nos en les múltiples possibilitats que ens ofereix.

Organització:

Els grups, setmanes i horaris són els següents:

GRUPS DE TALLERS SETMANES I DIES
Grups petits Llar,P3, P-4, P-5

Grup mitjans 1r,2n,3r

Grup grans 4t, 5è, 6è.

1a setmana del 25 al 29 de juny

2a setmana del 2 al 6 de juliol

3a setmana del 9 al 13 de juliol

4ta setmana del 16 al 20 de juliol

HORARI de 8:50   a 13:10
Servei migdia amb dinar de carmanyola. 3€ nen/dia. Horari fins a les 3:15 tarda. Mínim 10 nens/es.

 

Trets generals de les SETMANES:

Cada dia de la setmana tindrà una activitat ben diferenciada per tal d’arribar als interessos de tots els nens/es .

DILLUNS/ Presentació setmana

DIMARTS/ Activitats artístiques d’experimentació i descoberta, reptes, desafiaments… i després JOCS D’AIGUA.

DIMECRES/ Fem cultura.

DIJOUS/ Tallers d’art… i després JOCS D’AIGUA

DIVENDRES/ Sortides.

Si es dona el cas que hi ha places disponibles els alumnes de P5 també podran anar d’excursió i no hi haurà l’activitat a l’escola per als nois/es de P5. El pagament es farà efectiu el dia abans de la sortida.

 

1a setmana del 25 al 29 de Juny    

 

“L’ART DINS D’UNA FESTA MAJOR”

La primera setmana de tallers la dedicarem a conèixer l’art dins d’una festa major. La festa major és la festa més important de cada barri, ciutat o vila, són el punt de trobada de tots els ciutadans que durant uns dies poden gaudir de diferents actes, en els quals s’ utilitzen diverses arts, com ara la música, el teatre, el circ. Presentarem la setmana amb un taller de percussió a càrrec del grup manresà Batrakes.

no images were found

Organitzarem ambients amb diferents jocs d’habilitats i reptes, on cada nen/a haurà de posar en pràctica les seves  habilitats dins el món dels malabars i les bombolles gegants.

Aquesta setmana sortirem el dimecres 27:  

Els petits aniran al Parc de l’Agulla on jugaran a diferents jocs populars de carrer i el esperat joc del paracaigudes.

Els grans anirem a conèixer tècniques de Circ a l’associació de circ de Manresa, la Crica ,on ens esperaran formadors per ensenyar-nos a fer acrobàcies, trapezi i malabars.

La manualitat d’Art que farem aquesta setmana serà una cuca de cercavila i/o un titella de dit.

I per acomiadar la setmana farem la nostra pròpia cercavila de Festa Major, on traurem els gegants i La Gegantona de l’escola a fer una rua pel pati.

 ………………………………….

2a setmana del 2 al 6 de Juliol

“L’ART DINS LES NOVES TECNOLOGIES (LES TIC)”

La segona setmana la dedicarem a l’art que hi ha dins les noves tecnologies i l’art que es crea a través de les TIC. L’art visual s’ha fusionat amb les noves tecnologies i plegats creen una extensa gama de possibilitats.

Començarem la setmana creant i gravant un programa de televisió, aprendrem els diferents rols necessaris per a dur-lo a terme i posarem la nostra creativitat per a fer-lo ben divertit i entretingut. Farem la foto de grup i un marc/suport utilitzant la tècnica del collage.

Durant els ambients artístics, utilitzarem les TIC per dissenyar i fer-hi algun joc. També farem diversos kahoos i jugarem a la Wii.

Els petits descobrirem  el món de les ombres xineses, projectant ells mateixos les mans i a partir d’uns titelles explicarem un conte.
Els grans anirem a conèixer l’escola d’audiovisuals CRASH de Manresa. Allà i de la mà d’un dels mestres de l’escola, podrem aprendre què s’hi fa en un estudi de gravació, com és i què son tants botons al panell de control. I fins i tot gravarem una cançó! 

no images were found

 

El taller de la setmana ens crearem un flipbook  (foliscopi , llibret que passant ràpidament les pàgines, les  imatges semblen animar-se).

I per acabar la setmana els petits anirem a l’aula multi sensorial  de la llar d’infants de Bressolvent, on podrem gaudir de la seva aula  multisensorial.

I els grans anirem a la platja de Vilanova fins les 6 de la tarda on hi gravarem un clip.

 

3a setmana del 9 al 13 de Juliol

“L’ART DINS D’UNA GALERIA D’ART”

Aquesta tercera setmana ens endinsarem a conèixer diferents tècniques de l’art visual que hi ha dins d’un espai, ja sigui museu o galeria d’art. L’art engloba diferents tècniques com ara el dibuix, la pintura, l’escultura i l’arquitectura.

Presentarem la setmana i pintarem un mural al pati de baix de l’escola.

Als ambients practicarem amb aquarel·les, pintures a l’oli, ceres i carbonets. També  farem diverses barreges tot experimentant amb els colors i textures.

Aquesta setmana, tots, farem dues sortides:

Dimecres anirem a dibuixar i pintar a l’aire lliure, ens trobarem a la plaça. de la Reforma. Pel camí, descobrirem artistes que ens ensenyaran les seves tècniques de dibuix.

Divendres, els petits anirem al Pla de les Tàpies on farem Landart, l’art de enllaçar l’obra creada amb el paisatge.

I els grans anirem a la Colònia Jorba on l’escultor i artista Txema Rico ens farà una visita taller explicant-nos com treballa i quins materials utilitza per fer les seves obres. Desprès visitarem la colònia i a la 1h del migdia estarem tots a l’escola.

Petits: Sortida al pla de les tàpies on farem Landart.

Grans: Sortida a la colònia Jorba i visita taller amb en Txema Rico.

Aquesta setmana ens dissenyarem i pintarem la nostra samarreta dels tallers.

 

4a setmana del 16 al 20 de Juliol  

“L’ART DINS LA LITERATURA”

Aquesta última setmana la dedicarem a l’art de la literatura. La literatura com a l’art d’escriure i de la paraula. Dins la literatura podem trobar diferents gèneres literaris alguns dels que treballarem i coneixerem són: la prosa, la poesia, els contes i el teatre.

Dilluns 16 de Juliol: Presentarem la setmana i crearem a partir de jocs i imatges una història ben divertida.

Amb el cos farem lletres i paraules.

Dimarts 17 de Juliol: Sortida TOTS de fem cultura. Anem a conèixer la Biblioteca de L’Ateneu, allà ens esperarà l’Anna Monell per ensenyar-nos les instal·lacions i el funcionament de la biblioteca i tot seguit a la sala d’actes ens explicaran el conte: “La fàbrica de paraules”.

 

 

 

 

 

Dimecres 18 de Juliol: Els ambients artístics d’aquesta setmana els dedicarem a fer jocs d’expressió corporal, jocs de mímica, danses i cançons.

Desprès farem jocs d’aigua.

Dijous 19 de Juliol: El taller d’art de la setmana pels grans serà aprendre una mica del Lettering, la tècnica artística de dibuixar les paraules.

I els petits farem un punt de llibre amb la nova tècnica mix media art.

Desprès jocs d’aigua.

El dijous arriba l’esperada Nit a l’escola!!! De p-5 a 6è a la 1h dinarem a l’escola i a les 3h ens vindrà a buscar l’autobús per portar-nos a la piscina del Serrat de Castellnou de Bages, allà estarem fins les 7. Desprès tornarem a l’escola on prepararem l’ambientació per al sopar i el joc de nit.

Divendres 20 de juliol: Ens llevarem i esmorzarem, desprès recollirem motxilles i un cop arribin els altres nens/es començarem el mati trencant l’olla i fent jocs de cucanya.

Per a acomiadar-nos i com a cloenda dels tallers d’enguany tindrem l’espectacle “Mr. Arlet” a càrrec del clown Moi Jordana, un espectacle que agrada molt i està recorrent totes les festes majors.

I fins aquí els Tallers d’estiu del curs 2017-18, esperem ho hagueu passat tant bé com tots nosaltres!!

Arreveure i bon estiu!!!!

 

 

Aquest any amb els pares del Consell Escolar vàrem acordar seguir cobrant els tallers el darrer dia del període de preinscripció. D’aquesta manera volem evitar l’ excés d’incidències que ens portaven mal de caps i a voltes mals entesos.

Una vegada cobrat l’import no es retornarà.

Hi ha dos períodes de preinscripció amb preus diferenciats. Us exposem el preu per setmana, grup i terminis d’inscripció.

 

Vinga us esperem amb moltes ganes!!!! Ens ho passarem genial!!!

 

 

Altres tallers d’estiu: CURS 2016-2017

 

Aquest estiu llueix la samarreta de l’Espill

SAMARRETA-1web

Ja a la venta, passa per secretaria!