Agenda i activitats

Activitats generals

Aquesta tarda, 14 de juny de 2018, hem anat a l’Ajuntament de Manresa, on s’ha celebrat un acte on s’ha expressat l’agraïment i la felicitació, en nom de l'”Ajuntament i de la ciutat als alumnes i als centres premiats”.
S’ha destacat el fet que els alumnes han dedicat els seus treballs a aspectes vinculats a la ciutat; La Joviat al nucli històric, l’Espill a la Indústria tèxtil i la recerca presentada per una alumna del Pius Font i Quer sobre la memòria històrica.
FELICITATS A TOTS!!!!

JA EL TENIM AMB NOSALTRES!

Amb moltes ganes d’entrar a l’entrega dels Baldiri!

I aquí el tenim!

El diploma ens acompanyarà cap a l’escola! 

La foto de grup de tots els que vàrem recollir diplomes dels Premis Baldiri Reixac 2018!

 

 ENS HAN ATORGAT  UN  

DELS PREMIS  DEL BALDIRI REIXAC !!!!

 

El nostre és un dels 50 premis per alumnes compromesos, encuriosits i creatius.

Enguany commemoren el 40è aniversari dels Premis Baldiri Reixac. El diumenge 3 de juny, al Teatre Nacional de Catalunya, lliuraran els premis de la convocatòria 2017-2018 en un únic acte, conduït per Quim Masferrer.

EL FIL AL VESTIT

NENS I NENES DE L’ETAPA D’EDUCACIÓ INFANTIL – Manresa
Participació en el projecte Art AMiC ( una proposta educativa i formativa adreçada especialment a mestres i escoles de la Catalunya Central, en la qual es pretén apropar l’art contemporani a l’àmbit educatiu). el tema: Vetes i fils Títol del nostre projecte de la nostra escola: “Del fil al vestit” Objectius: – Apropar als infants a la cinteria i el tèxtil, ja que han format part de la història de Manresa. – Confeccionar el nostre vestit de Carnestoltes (disseny, tintura i confecció) Descripció: -Activitats inicials per descobrir les vetes i fils. -Origen dels materials ( visita d’una tieta que treballa amb el cotó roig) -Les teles; descobrim la trama i d’aquí els telers (fem el nostre tapís) -Visita a un taller de confecció de la ciutat (procés de confecció d’un vestit) -Disseny del nostre vestit -Tintura de les teles -Confecció -Desfilada al pati. – Implicació de les famílies “teixim fils i relacions” (fira on les famílies ens ensenyen a cosir, a fer ganxet,”trapillo”…) -Recull final: Es fa una exposició a la ciutat de totes les escoles participants en el projecte “-vetes i fils”
 
 

 

………………………………….

 

Gràcies a tots i totes per venir a veure’ns al “La Botigueta espillera”. Avui hem tingut un dia molt especial, per tal de poder posar a la venta els productes que hem fet durant tants de dies.

La paradeta feia molt de goig!

Estava tot ven ambientat i preparat, esperant que us agradés molt tot el què hem fet!

Teníem un braçalet o clauer per a cada un… 

I segur que amb el nostre sabó tot queda súper net!

I com a bona escola verda, hem pensat com fer fora del nostre dia a dia el paper de plata… 

I perquè no perdeu el fil del llibre, el punt de llibre és la sol·lució!

 

Classe dels Cineastes de 5è.

 ………………………………….

LA POSTAL DE L’ESPILL: L’Alegria d’aprendre

 

Rebre una postal on el teu “fill” et diu on li agradaria anar… Us ho imagineu? L’escola ha preparat una campanya per fer veure al nen que porten els pares dins, l’escola que els agradaria anar. 

Avui, de postals en rebem poques i amb això l’escola posa en valor la tradició de rebre una postal, un fet que ens feia il·lusió quan obríem la bústia. Esperem que els pares i mares que les rebin, els faci tanta il·lusió com a nosaltres enviar-los aquestes postals.

………………………………….

CANTÀNIA 2018

 

 ………………………………….

Us convidem a participar en el proper concurs artístic/matemàtic que farem a l’escola amb el nom d’ ARTMAT. Es tracta d’observar i fotografiar entorns que la imatge reflecteixi un aspecte matemàtic.

BASES DEL CONCURS:

Des de l’escola es participarà com a classe i farem les fotografies al llarg de la setmana artística, del 14 al 18 de maig. De les fotos fetes amb tota la classe, els alumnes en triaran 3 que es presentaran en la categoria del seu cicle.

Des de casa, es pot participar en la categoria individual. Es tracta de presentar una fotografia artística on les matemàtiques hi estiguin reflectides.

Presentació de les fotografies:

Format: el participant ha de presentar la fotografia en paper fotogràfic DINA4 amb  0.5 cm de marge.

Es lliurarà dins un sobre a secretaria. Darrere la fotografia hi constarà el títol de l’obra i el pseudònim. En un sobre tancat adjunt a la imatge fotogràfica, hi haurà el nom de l’artista i el seu pseudònim.

Termini presentació: 29 de maig

El dia 4 de juny, durant la festa de pares hi haurà l’exposició de les fotografies presentades.

El lliurament de premis es farà aquest mateix dia a la festa de la tarda.

El jurat:

Estarà format per un fotògraf professional, un membre del personal de l’escola amb experiència fotogràfica i un enginyer de disseny, tots ells vinculats a l’escola.

Així doncs, mans a la càmera!

 ………………………………….

XXVIII JOCS FLORALS de l’escola  i el XXV PREMI DE POESIA ALBA GUIRADO.

L’acte que premia la força de la creativitat i la laboriositat de la creació.

Un acte que recull una llista llarga d’oportunitats:

  • L’ oportunitat per afavorir l’adquisició d’un dels aprenentatges més significatius a l’escola:  l’escriptura
  • L’oportunitat per reconèixer en l’escrit i el treball, la persona que hi ha darrera del text i albirar aspectes dels altres que ens eren desconeguts.
  • Una oportunitat per a compartir amb els fills la il·lusió de confegir una història que serà sempre vostra, no només pel que hi diu sinó pel que ha comportat fer-ho junts i compassar les idees, les necessitats, les il·lusions, les estones de deixar-ho per un altre moment, etc.
  • Una oportunitat per participar de manera activa en  la transmissió de la cultura i la tradició del nostre país.
  •  Un repte anual per a mestres, nens/es i pares. Felicitem-nos i agraïm tots plegats poder gaudir de totes aquestes i moltes altres oportunitats.

 ………………………………….

En l’apadrinament del tram de l’anella verda de Manresa van sorgir dues propostes que aquest passat 22 d’abril les vàrem dur a terme:

1.- Netejar l’entorn de la font del Soroll sota la casa de les Hortes.

Aquí hi va treballar  un grup reduït de persones  perquè l’espai ens limitava l’acció. Els resultats són evidents en les imatges.

2.- Fer una explicada de contes a la vora del riu LLobregat.

Per arribar  en aquest objectiu calia seguir, al llarg del recorregut de l’espai apadrinat, un joc de pistes  que en la seva resolució ens donava el tancament del conte “La Sílvia i el rescat del bosc”

Ha estat un matí  preciós: actiu, conscienciador  de la riquesa del patrimoni natural que ens envolta  i una mostra de la importància de l’acció cívica, per tal de mantenir allò que és comú a tots i totes.

Seguirem pensant en verd!

 ………………………………….

 Sant Jordi fa sortir els dracs!

 

 

Ahir, Sant Jordi, pel pati hi havia una gran quantitat de fantàstics Dracs! Els vàreu veure?

 ………………………………….

FESTA A LA PRIMAVERA

 ………………………………….

 

La 2a Trobada de cooperatives escolars

Alumnes participants a la trobada de cooperatives escolars | CCBages

Sant Joan de Vilatorrada ha acollit aquest dimarts 10 d’abril la 2a Trobada de cooperatives escolars, una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), de la Diputació de Barcelona, i en la qual han participat un total de 435 alumnes del Bages. El projecte, que dura tot el curs i s’adreça a nens i nenes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

La trobada ha permès als participants, dividits en grups, compartir experiències, participar en jocs amb l’objectiu d’entendre el cooperativisme, gaudir d’un esmorzar conjunt i exposar els productes que han creat en diverses parades habilitades a Cal Gallifa. A més, una cinquantena d’alumnes de secundària del projecte Laboràlia de Manresa han donat suport a Manel Justícia en l’organització i dinamització de les activitats grupals.

Durant l’acte de presentació inicial, el conseller de l’Àrea d’Educació del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, ha animat els assistents a gaudir de la jornada i ha manifestat que “aquesta trobada esdevé una oportunitat per aprendre, créixer, construir i tirar endavant projectes interessants gràcies a les aportacions de la resta de companys de les cooperatives i el treball col·laboratiu”.

Implicació àmplia d’institucions en un projecte que es consolida

Després de l’èxit de convocatòria en la primera edició, un total de 19 cooperatives de 13 escoles del Bages han participat enguany en aquest projecte. Els centres participants són els següents: Col·legi sant Josep (Navàs), Escola els Pins (Sallent), Escola FEDAC (Súria), Escola Mare de Déu de Montserrat (Súria), Escola Joventut (Callús), Escola Maians (Castellfollit del Boix), Escola Puigsoler (Sant Vicenç de Castellet), Escola Bages (Manresa), Escola Joviat (Manresa), Escola La Salle (Manresa), Escola l’Espill (Manresa), Escola Ametllers (Sant Joan de Vilatorrada) i Escola Joncadella (Sant Joan de Vilatorrada). 

Durant la trobada, coorganitzada pel Consell Comarcal del Bages i els ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Manresa, Callús, Castellfollit de Boix, Navàs, Sallent, Sant Vicenç de Castellet i Súria, les cooperatives han exposat els productes que han dissenyat i produït durant el curs, on es poden trobar des d’articles de bisuteria, agendes, clauers, calendaris, jocs i una llarga llista d’objectes molt creatius i fets de forma artesana.

El president del Consell Comarcal, Agustí Comas, i el conseller Eloi Hernàndez han pogut comprovar de primera mà les creacions de l’alumnat en una jornada matinal que també ha comptat amb la presència de Gil Ariso, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Joan Badia, alcalde de Callús, Josep Maria Canudas, alcalde de Súria, Mercè Rosich i Cristina Cruz, regidores de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Pesarrodona, regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Silvia Vila, regidora de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, i Judit Cuberes, regidora de Castellfollit del Boix.

 

 ………………………………….

Demà, 6 d’abril, a les 6 de la tarda hi haurà la inauguració de l’exposició “Petits ponts imaginaris” a l’Espai 7 del Centre Cultural El Casino de Manresa (Passeig Pere III, 27, baixos).

Aquesta exposició és el resultat del treball que heu portat a terme els centres participants al projecte “Treballem l’Art AMiC”, enguany, amb el tema “Els Ponts”, dins el marc de Manresa, capital de la cultura catalana 2018.

 ………………………………….

El passat 31 de març, a l’escola va sortir al diari amb l’actuació que vàrem fer la setmana abans de marxar de vacances de setmana santa. Si ho recordeu, vàrem tenir cura del camí fins a l’escola, recollint les deixalles que hi vàrem trobar: plàstic, paper…

Us animem a que no deixeu de tenir cura i respecte pels camins on tots passem, ja que a tothom li agrada passejar per espais bonics i nets!

Pensem en verd!

 ………………………………….

DEL 3 AL 24 D’ABRIL PREINSCRIPCIONS CURS 2018-2019 A ESCOLA L’ESPILL DE MANRESA

Contacteu amb nosaltres enviant-nos un correu electrònic o trucant-nos al 93 877 31 19.

Visites programades: 

– Els dimecres de febrer i març de 9 a 13 h  i de 16 a 18 h.

– Els dijous de febrer i març de 9 a 13 h. 

 ………………………………….

EDUCAR SENSE CRIDAR blauTR

 ………………………………….

 Concert-espill-2018

 ………………………………….

CARNESTOLTES 2018 PELS CARRERS DE MANRESA

Aquest diumenge, els “espilleros” més marxosos i amb ganes de gresca van desfilar pel centre de Manresa com a pintors, amb molt color i alegria! Molt bona feina de mares i pares que organitzen uns esdeveniments amb tantes ganes de passar-ho bé. Felicitats per la “patxoca” que fèieu.

 ………………………………….

banner-dj-llarder18

A la a nostra escola el dia de Dijous Llarder “caminem” com a tradició pròpia i també seguint la tradició  catalana de sortir a “fer el dijous gras”. Estar a l’aire lliureesforçar-nos per arribar a una fita caminant i gaudir del contacte amb la natura plegats ens fa sentir molt bé. Creem vincles entre petits i grans i compartim el goig de jugar junts.

Aquest dijous llarder vam pujar al Parc del Castell o parc de Puigterrà, un turó poc concorregut que tenim a tocar al Passeig de Manresa.

Entre tots vam fer un mandala amb elements naturals: una obra d’art efímer que vam deixar com a “regal” a la ciutat per a qui hi anés a passejar.

Que bonic va ser el moment en què ens vam reunir per admirar-lo  i, en silenci absolut, escoltar els sons de la natura per gaudir del moment… fins i tot les campanes de la Seu van sonar per donar-nos les gràcies de tanta bellesa. Nosaltres vam formar part d’aquest mandala! Un moment preciós.

………………………………….

BONES FESTES I ENS TROBEM EL DIA 8!

………………………………….

FESTES DE NADAL

………………………………….

FESTA DE LA MÚSICA

La festa de la música de novembre ens va portar a fer un seguit d’activitats molt variades aquí us n’exposem algunes: 

Mentre sona la música de Wagner s’han projectat obres d’en Kandinsky i els nois/es han pintat i dibuixat amb ceres el que  els ha suggerit la música que escoltaven.

En Jordi i la Núria ( pare i mare de la Nuna i la Valentina) amb el piano i una guitarra han composat amb els nens/es petites cançons acompanyades amb aquests dos instruments.

La  Raquel i el seu germà David amb una gralla i un timbal ens han fet ballar al so dels instruments. També ballaven els gegantons que tenim a l’escola.                   

Els nens i nenes de Cicle Mitjà han vist, tocat i sentit els millors ritmes de la mà d’en Santi Arisa i el seu fill Dan Arisa. 

…………………………………. 

Ha nascut… UN POLLET!

………………………………….

banner-matinal-tardor17

Pintarem la paret pati de baix, la porta d’entrada, tubs, jocs al terra, quadrants cistelles de bàsquet, porteries, pissarres, es penjarà  un gronxador al pati de dalt, netejarem ca la Fanni i la prepararem pel Nadal i més si som molta colla.

Farem guarniments i productes de Nadal per a la paradeta de la Fira de Sta. Llúcia. 

Us hi apunteu? enllaç per tenir pa  amb tomàquet i botifarra!

………………………………….

LA CASTANYADA

…………………………………. 

SORTIDA AMB BICI DEL 2 DE NOVEMBRE

 ………. 

banner-cuques-de-llum2017CUQUES DE LLUM 2017

Aquests dissabte 28 d’octubre hem pujat al Collbaix una colla de  pares i nens. Enfilant-nos al turó més popular de la ciutat  hem pogut anar veient acabar el dia tot parlant amb companys i pares o anar contemplant el paisatge des de més alçada.

Van anar a l’hora la foscor i l’assoliment del cim. Un cop a dalt  el sopar, les cançons amb un cançoner “gran reserva” que teníem pendent d’un altre curs i la coca de crema i pinyons compartida ens varen fer passar una estona acollidora, intimista i irrepetible. El beuratge preparat a foc lent acabà endolcint la trobada.

El rellotge i el cansament ens marcaren el temps de baixada. En filera com cuques de llum marquen el recorregut que calia seguir en el descens.

Tot ha anat molt bé. Bona nit!

……….

 

BENVINGUTS-CURS-17-18

ESPILL-EQUIP-CURS-2017-28 

Benvinguts  al nou curs!,

El curs en que orientem el nostre projecte vers l’art. L’art que en Plató considerava com la capacitat de fer coses mitjançant la  intel·ligència  a través d’un aprenentatge. Per ell l’art té un sentit general, i és la capacitat creadora de l’ésser humà.

I nosaltres aquest curs volem conèixer creadors i ser creadors. Volem escoltar, observar i fer. Volem ser capaços de compartir i expressar.

Volem comunicar a través de  les diferents arts, l’art de saber viure. De fer intel·ligentment que les estones que passem a l’escola siguin  engrescadores i riques en descobertes, que ens ajudin a conèixer-nos i valorar-nos, que ens facin créixer  amb harmonia i alegria.

Així doncs, comença el curs. Benvinguts al curs de les Arts!

 

Paraula-ART